hits

STEMMER OVER HVER SKULDER! 

Vi har ALLE en eller annen gang hatt 2 forskjellige stemmer over hver skulder. De som ofte blir beskrevet i tegnefilmer som - Djevelen og Engelen. Hvor tegneseriefiguren står der og skal ta et vanskelig valg og skal lytte til samvittigheten sin,sammen med valget om hva som er rett og galt å gjøre. La oss kalle de for motivatører. 

Samvittigheten vår er en ting - det har innspill på om det valget vi tar i den problemstillingen vi står ovenfor,vil gi oss anger eller gi oss selv ros.

De såkalte "motivatørene" som vi hører i hvert øre som liksom skal hjelpe oss til å ta de rette valgene,vil begge alltid begrunne alternativene på best mulig måte for at du skal ta det valget som er best akkurat der og da. Men hva med konsekvensene de valgene gir i ettertid? Streifer den tanken dere, så ofte som den burde gjøre?

Jeg har personlig flere ganger,stått ovenfor vanskelige valg og problemstillinger. Jeg har også mange ganger hørt på den "motivatøren" - som jeg ikke burde gjøre. Altså i dette innlegget kalt Djevelen. Den stemmen fikk meg til å ta det valget ved å begrunne detaljert hvorfor jeg skullle gjøre akkurat det,men den forteller meg IKKE hva som er konsekvensene av det valget og hva som påfølger min avgjørelse. Da ender det som oftest sånn det skal gjøre når man hører på den - andre blir såret,ting faller i grus og jeg var den som ble sittende igjen med angeren,skyldfølelsen og skammen.

Hadde jeg bare hørt på den andre "motivatøren",Engelen - idet jeg sto ovenfor akkurat det valget jeg gjorde,så kunne det hele fått et helt annet utfall og til å med ført til at ting i ettertid hadde gått mye bedre. Følelsen av å ta det rette valget i enhver situasjon og problemstilling er så utrolig deilig, at man skal få merksmak av akkurat det og gjentatte ganger ville kjenne på følelsen av suksess.

UANSETT hvor godt begrunnet og hvor fantastisk den Djevelske"motivatøren" forteller deg hvorfor du skal høre på den - så er ikke det alltid det beste valget. Fristelsen og godhetsfølelsen kan være enorm akkurat idet du tar det valget og hører på den. MEN,det er ALDRI det beste! Så IKKE fall for fristelsen og gjør noe som vil gnage på deg resten av livet og til å med få konsekvenser og følger i ettertid. Både når det kommer til jobb,karrierer,samliv,familie og ikke minst - DIN personlige selvfølelse,personlighet og privatliv!

Hør på den gode "motiavtøren" - lytt godt til hva den sier,men likevel tenk deg godt om før du tar et valg på det du står ovenfor. Det kan jo selvsagt vær at du ikke skal ta et valg,akkurat der og da. At tidspunktet ikke matcher din livsperiode.

Så ta valgene med omhu,tenk på alt som kan skje og alltid tenk konsekvenser og utfall!

Bruk sunn fornuft!

8 kommentarer

Ruth Borgersen

18.03.2016 kl.11:15

veldig godt skrevet. jeg har slike type "stemmer" hele tiden. som nå. jeg burde egentlig komem meg opp av sofaen, mne jeg vil heller lese fine blogger. det gir konsevenser jeg egentlig vet om. jeg burde bevege meg mye mer og legge fram meg pcen. allikevel hører jeg på det du her kaller djevelen. jeg sitter å leser selv om kroppen min BURDE komme seg opp og begynne å bevege seg litt. det er sikkert tusen ting jeg kunne gjort som hadde vært mye bedre. det er ikke like lett å ta slike gode valg som den "engelen" forteller oss når andre ting frister mye mer. jeg er så motivert til å lese blogger, men så er det den stemmen som sier "men burde du egentlig det?". dette er jo ikke et stort valg som gir så konsekvenser som andre ting man blir fristet til men allikevel er det noe med de to som krangler på hver side av hodet.

du har en bra blogg og skriver som sagt utrolig bra. :)

Mentaltrener

18.03.2016 kl.11:25

Ruth Borgersen: Hei Ruth! Takk for en fantastisk tilbakemelding og jeg vil bare si at det er en kjempe bra start at du innrømmer ovenfor deg selv,at du har sånne "motivatorer" som hvisker til deg hva du burde og ikke. Du sier at valget ditt ikke er så stort og at det ikke får så mange konsekvenser. Så da vil jeg spørre deg - hvorfor tar du ikke bare det valget da å gjør noe fornuftig ut av dagen? Hvorfor er valget likevel så vanskelig og du lar Djevelen styre dine neste timer og kansje resten av dagen? - Tenk litt på det. Mange har større valg,ditt er et lite hverdagslig valg som burde være lett å gjøre noe med:)

Takk for ros av bloggen! Det er bare å scrolle deg nedover på de forskjellige innleggene og plukke opp mest mulig av det som er skrevet:) Kansje du finner noe interessant!

tanja

18.03.2016 kl.12:48

Flott skrevet ! Du er flink ❤

Mentaltrener

18.03.2016 kl.13:43

tanja: Hei Tanja! Takk skal du ha.

Ruth Borgersen

18.03.2016 kl.14:17

ja si det. det er jo helsa mi da. om du kikker innom min blogg kan du kanskje forstå litt hvorfor valgene mine ikke er så enkle allikevel. men jeg kunne nok allikevel gjort ennå litt mer og ikke brukt såå mye tid foran pcen. nå har jeg jo ikke bare sittet her da, men er alltids noe å gjøre som jeg kanskje kunne brukt tiden min på om ting hadde vært litt lettere. klart jeg tar å kikker innom de andre innleggene. :) kjekt å få med seg litt mer spennende tips :)

Mentaltrener

18.03.2016 kl.14:59

Ruth Borgersen: Jeg skal lese litt mer om deg og bloggen din når jeg får litt mer tid til å holde fokus på det jeg leser:) God helg!

Ruth Borgersen

18.03.2016 kl.21:59

så koselig at du vil det. :) veldig koselig. god helg til deg også! :)

klesdesignes

19.03.2016 kl.15:19

Tusen takk for enda ett godt innlegg. Det er definitivt noe å tenke på ja! Du legger frem små ting. Som egentlig burde vært logisk for oss til å se. Men det er av og til vanskelig!

Skriv en ny kommentar

Målet med denne siden er at man skal kunne klikke seg ut herfra med et snev av bedre selvfølelse,livslyst og positiv holdning i hverdagen. Alt dette er skrevet av en person som har gjennom store deler av livet,lært av sine feil på den harde måten.