hits

DÅRLIG SAMVITTIGHET?! 

Dette er helt klart et tema man kan diskutere opp og ned i mente. Hvorfor får man dårlig samvittighet og hvor går egentlig grensen for når man burde få det eller ikke? 

Igjen så har jeg ikke svaret på alt,men som meningen med denne bloggen så kan jeg svare utifra erfaringer og hvordan jeg mener det hele fungerer.

Noen ganger kan man bli sittende i sofaen,man ser rundt seg på alt som burde bli gjort av husarbeid eller man ser på pcen sin at man har begynt på en jobbsøknad som burde bli ferdig skrevet,sånn at man får ræva si ut av "tryggheten" og ut i verden. Hva skal man gjøre først? Velger du en av de eller driter du i begge to og lener deg godt tilbake mens du tenker "Næææh...jeg tar det i morgen". - "jeg har jo hele dagen i morgen også". 

Noen ganger når man er på butikken og du har allerede lagt en plan om at du skal leve sunt å handle økonomisk smart,så ender det med at du ser noe godt,usunt og som budsjettet ikke helt rekker til. Hvorfor i alle dager kommer du ut av butikken da med noe som ikke er bra for kroppen din og det eneste du tenker på når du setter deg i bilen er, "jeg gleder meg til å spise dette når jeg kommer hjem!". Det man ikke tenker helt på er at det er akkurat det som er grunnen til at du ender opp med å sjekke saldoen din på nettbanken senere på dagen og ser at: "Sørn! Det burde jeg egentlig ikke kjøpt". 

Begge eksemplene her har jo noe med livsstilen din,hvordan du velger å leve,lysten på ting og samvittigheten din - å gjøre. Det er så utrolig mange av oss som alltid går for det man ikke burde gjøre. 

MEN! Det er aldri sagt at når man velger å gjøre det rette,noe positivt eller noe bra for enten seg selv eller andre - at det IKKE kan ha utslag på samvittigheten! Klart det kan det - for til syvende og sist etter man har gått igjennom den mentale skogen hvor det står masse trær og på alle trestammene så står det ting som har blitt påvirket av ditt valg - som var ment rett,positivt og bra, så viser det bare at samvittigheten kan slå begge veier og føles på mange forskjellige måter!

Ta tak i de tingene du mener er bra og fint. Men først og fremst for deg selv og hvordan du velger å leve livet ditt. Det er lov å være egoistisk når det kommer til livsstil,helse og velvære. Det som gjør deg gla og det som får deg fremover i livet - det er det du skal sikte deg inn på og da DRITE I,hvilken samvittighetsfølelse det gir deg! 

Dere kan tenke litt på dette og vri hodene deres for å finne ut hva som passer deg og hvilken samvittighet du vil ha i morgen og dagene deretter.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Målet med denne siden er at man skal kunne klikke seg ut herfra med et snev av bedre selvfølelse,livslyst og positiv holdning i hverdagen. Alt dette er skrevet av en person som har gjennom store deler av livet,lært av sine feil på den harde måten.