hits

URETTFERDIG VERDEN!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er synn at verden har kommet dit den har i dag,når det kommer til politikk som fører til uenigheter og krig. Jeg kunne godt ha sagt til dere nå i skrivende stund at, "vi aner ikke hvor godt vi faktisk har det i forhold til noen andre land". Det klassiske sitatet som vi alle sier så utrolig ofte,gjerne etter vi har sett en film som omhandler krig i andre land eller en reklame på tven som innebærer triste bilder av foreldreløse magre barn som trenger hjelp!

Men jeg har ikke tenkt til å si akkurat det,at vi "aner ikke hvor godt vi faktisk har det...." - fordi jeg føler jeg har sagt det ofte nok og likevel sitter jeg bare å ser på all elendigheten som skjer rundt oss. Ikke bare i andre land men her i lille Norge også. Man skal ikke sitte å syte over at man har lite penger,ikke noe mat,ingen kjærlighet i livet og heller ingen jobb.

Man skal vertfall ikke syte over de tingene når man faktisk KAN gjøre noe for å få penger eller i vanskelige tider - spør sine foreldre,venner eller bekjente om et lite lån for å komme seg på bena.

Man skal heller ikke syte over at man ikke har noe mat - når man heller stiller seg forran skapet sitt,kjøleskapet sitt eller fryseren,med et ekstremt kresent humør og tenker "ush,jeg har ikke lyst på dette,jeg vil ha noe annet" . Så setter man seg faktisk i BILEN sin,for å dra til butikken å kjøpe noe unyttig istedenfor.

Man skal ikke syte over at det ikke er noe kjærlighetsliv eller at man ikke blir likt der og da av noen - når man kan gjøre noe enkle knep for å faktisk bli og føle seg tiltrekkende ovenfor andre. Det er noen der ute for oss alle! Vi må bare stille oss åpne for muligheten og gi personlighetene en sjangse,fremfor utseende som ofte bare er førsteinntrykket - om man vil eller ikke! DU er fantastisk akkurat sånn som du er,om ingen har lagt merke til det ennda, så gjør noe som får de til å legge merke til deg da!

Man skal ikke syte over - at man ikke har en jobb,når man ikke gidder å gjøre en iherdig innsats med fullt hjerte for å prøve å forandre på den situasjonen! Du er så priveligert nå ved at man har forskjellige etater og bemanningsbyrå som kan hjelpe til med akkurat det! KOM DEG OPP fra sofaen,ta deg selv i nakken og kast deg selv ut i yrkesverdenen! Det finnes en jobb for deg også,selv om du kansje ikke var så sterk på skolen å ikke fikk 6`ere i alle fag! Det er ofte ikke bare deg selv som er problemet - men veldig mange bedrifter,organisasjoner og ikke minst arbeidsgivere gjør den KJEMPE feilen,ved at de skyver de menneskene som stiller mye sterkere i personlighet,arbeidslysten og lojaliteten - i forhold til de med lang utdannelse,til sides! De går heller for de bedrevitende,rusa på seg selv,lysten på sin egen hjerne og kunnskap. Personlig synst jeg dette er synn og det er veldig mange her ute i verden som er klar for å ta de fleste utfordringer,uansett karakterer og fravær man hadde på vidergående skole,de årene mange av oss ikke helt hadde funnet seg selv ennda! Vi alle forandrer oss over tid og vil hele tiden vokse på alt vi gjør som er rett og alt vi gjør som er galt. Man lærer så lenge man lever!

Ja,det kan ofte føles som at vi lever i en urettferdig verden og at hele livet ditt raser sammen med engang du får litt motgang. Men det er på det tidspunktet du må tenke over hva du faktisk har,hvilke muligheter du har rundt deg og hvordan du kan forbedre din livsstil og livssituasjon!

Vi har det allerede veldig bra - men vi kan gjøre tiltak som kan forbedre ting ennda mer for oss selv!

 

Et godt eksempel på den urettferdige verdenen og hvordan vi har det i forhold til andre steder/land rundt oss.

Da jeg var i utlandet,i et krigsherjet området,så var det veldig farlig for barn å kunne løpe og leke rundt sin egen landsby. Det sto skilt nesten like ved husene deres,hvor det sto "Warning,minefields" eller bare "Warning". Det var lagt ut lange sammenflettet strå,for å markere hvor det var utrygt og i verste fall kunne sprenge ethvert menneske,barn- i fillebiter. Det i forhold til her i Norge - hvor det står: "Forsiktig! Barn leker"......

 

Vi har det fritt og vi har det bra! Ta tak der det trengs for din egen del og hvor det trengs,for andre medmennesker!

 

 

2 kommentarer

Cathrine

30.03.2016 kl.04:28

Uff, kunne virkelig ikke vært mer enig med deg!

Mentaltrener

30.03.2016 kl.08:51

Cathrine: Det er dessverre et faktum i dagens samfunn. Godt å høre at det er flere enn meg som deler samme syn på det:)

Skriv en ny kommentar

Målet med denne siden er at man skal kunne klikke seg ut herfra med et snev av bedre selvfølelse,livslyst og positiv holdning i hverdagen. Alt dette er skrevet av en person som har gjennom store deler av livet,lært av sine feil på den harde måten.