hits

TIL DERE SOM ER "PAPPA" !

  

 

Den rollen vi har fått. Den viktige tittelen vi har fått - Pappa..Far...

 

 

Det er helt fantastisk! Det er så utrolig godt å kunne respondere til "Pappa?" ! 

For min del, så føler jeg meg ikke kulere,tøffere eller viktigere - enn når mitt barn sier "Du,pappa?". Det er toppen for meg. Ingenting kan høyne akkurat den følelsen der. 

Grunnen til at jeg skriver om dette her akkurat nå, er fordi en leser kontaktet meg og var utrolig lei seg. Han føler at han ikke er bra nok for sitt barn. Han føler han ikke strekker til og dermed så setter han seg i båsen for "dårlig far" . Sånn skal det ikke være! Da er det viktig å sette seg ned,ta en pause og spørre seg selv om "hvorfor føler jeg det sånn?" - "hva er det jeg gjør eller ikke gjør,som får meg til å føle det sånn". Du må ta tak i ting! Du må bruke litt tid på å se deg rundt når du er med barnet ditt. Se for deg hvordan det hadde vært å sett på dere,sammen, som en flue på veggen. Eller et overvåkningskamera. 

Hvordan hadde det sett ut fra et annet perspektiv? Sitter du å trykker mye på telefonen når du er med barnet? Bruker du mye tid på sosialemedier o.l, når du først får litt alenetid med barnet? Er du for opptatt med å gjøre alt annet enn å holde 100% fokus på barnet ditt - når dere endelig får tid sammen? Det skal også sies at denne pappa`n - ikke er sammen med barnemoren lenger og da mangler det ene støttehjulet for å holde balansen oppe. Det er klart man føler seg litt "naken" da. Man kan bli redd for å gjøre feil! Man kan bli stresset over små ting,når det kommer til barnet.

Mitt tips er at når du først har barnet ditt,så må du ha 100% fokus bare på barnet! Du er ikke mer på jobb - enn når du er sammen med barnet ditt! Da er du på vakt 24/7! Du har en så sinnsykt stor og viktig rolle! DU, er PAPPA! Du er bremsen når barnet er på veg til å feile eller gjøre noe dumt! Du er pusten i ryggen og sikkerhetsnettet til barnet , når barnet ikke orker mer! Du skal fungere som guiden til ditt barn - resten av livet! Er det ikke deilig?! At et lite menneske er så sinnsykt avhengig av at du skal funke bra?! At du skal være tilstede for å trøste når barnet er trist og lei!? At du skal være bare en telefonsamtale unna,når barnet trenger deg!?  DET SKAL FØLES GODT,FANTASTISK OG DU HAR ALL RETT TIL Å FØLE DEG HELDIG OG KJEMPE BRA!

Det skal også være rom for å feile,som far. Du vil komme til et punkt hvor barnet ditt plutselig blåser ut en haug med fakta,som du ikke visste eller kanskje hadde glemt. Det vil komme tider der du føler du aldri vil strekke til eller hvor du tenker i ettertid at "jeg skulle heller....." . Men vet du? Du er der! Du er tilstede! Barnet ditt får se deg smile og kjenne en stor mengde med kjærlighet! I hver klem,kyss på kinnet og holding i hender - så vil barnet føle at, du er der. Min pappa er her!

Så til dere fedre der ute og til deg som ville jeg skulle skrive dette innlegget:

Dere gjør alle en kjempe god jobb! Mange av dere vet det sikkert allerede og noen er kanskje litt mer usikker på om de gjør alt riktig.

Dere KAN IKKE gjøre absolutt alt riktig! Men dere kan prøve! Dere kan gjøre en kjempe innsats for å gjøre det beste for barnet! Å de gangene barnet synst at dere er urettferdig og slemme - så må dere vite med dere selv, at det er bare for barnet`s beste!

Gjør dere det, så er det ingen som kan klage på at du ikke prøver. Det er INGEN som kan komme å si at du er en dårlig far,om du viser at du prøver!

Dere er fedre! Vi går under tittelen "Pappa" ! 

Det er like mektig og stort som å ha tittelen "Mamma" - for sitt barn!

 

Vær "Pappa" og føl deg fantastisk sånn!

 

Gi en far litt ros i kommentarfeltet og la han vite at han gjør en god jobb!:)

 

7 kommentarer

tanketromling

02.08.2016 kl.15:54

Hehe ja papparollen er utrolig viktig. Kan ikke roses nok!

Elisabeth

02.08.2016 kl.17:36

Mikkel❤️ Du er nok en god far du også,Mentaltreneren!

Ine

02.08.2016 kl.19:40

Veldig bra!

Ha en fin kveld :)

Mentaltrener

03.08.2016 kl.01:26

Ine: takk det samme til deg:)

Heltvanligpappa

02.08.2016 kl.21:13

Godt skrevet! Vi pappaer er ufattelig viktige for et våre barn! Fortsett slik du virker! Good going! :)

Heltvanligpappa

Mentaltrener

03.08.2016 kl.01:26

Heltvanligpappa: Det er helt korrekt:)

VD - Verdendikt

27.04.2018 kl.22:07

eit fint innlegg :)

Skriv en ny kommentar

Målet med denne siden er at man skal kunne klikke seg ut herfra med et snev av bedre selvfølelse,livslyst og positiv holdning i hverdagen. Alt dette er skrevet av en person som har gjennom store deler av livet,lært av sine feil på den harde måten.